Cara-Cara Mudah Membuat Daging Masak Kari Kering Yang Enak
Bahan-bahan Daging Masak Kari Kering Yang Enak:
- ½ kg daging
- Garam secukup rasa
- Serbuk kunyit
- Minyak untuk menggoreng
- 100 ml air
- 125 ml santan pekat
- Lada sulah secukup rasa
Bahan A Daging Masak Kari Kering Yang Enak:
- 2 labu bawang besar dihiris halus
- 4 cm halia dihiris halus
- 5 ulas bawang merah dikisar
- 3 ulas bawang putih dikisar
- Setangkai daun kari
- 3 cm kulit kayu manis
- 2 sudu besar serbuk kari daging
- 1 sudu besar cili kisar
Cara penyediaan Daging Masak Kari Kering Yang Enak:
- Perap daging bersama serbuk kunyit dan garam selama 20 minit.
- Tumis bahan A hingga kekuningan. Masukkan air, santan, garam dan lada sulah secukup rasa. Masak hingga mendidih.
- Kecilkan api, masukkan daging. Masak hingga kuah kering.
- Sedia untuk dihidangkan.
Selamat mencuba uolss & Jangan lupa share. ^_^