Bahan-Bahannya ialah:
(**)1/2 paket kuey teow
(**)1/2 kg kerang (dicelur air panas)
(**)10 ekor udang (size sederhana)
(**)2biji telur
(**)5 ulas bawang putih (dicincang halus)
(**)2 sudu besar cili boh
(**)2 sudu besar sos tiram
(**)2 sudu besar sos cili
(**)2 sudu besar kicap pekat
(**)3 sudu besar kicap cair
(**)Daun kucai dan tauge (ikut suka)
Cara Memasaknya ialah:
(**)1. Tumis bawang putih, masukkan cili boh. Tumis sebentar masukkan pula udang. Bila udang sudah kemerahan masukan kuey teow, sos tiram, sos cili,k icap pekat dan kicap cair.
(**)2. Besarkan api, kacau semua bahan hingga sebati dengan kadar segera supaya tidak hangus (guna 2 tangan sebelah kanan sudip sebelah kiri senduk).
(**)3. Bila kicap sudah sebati dengan kuey teow, kecilkan api dan masukan telur di tepi kuali. Kacau telur hingga berketul baru gaul bersama kuey teow tadi.
(**)4. Kemudian masukan kerang, taugeh dan daun kucai. Besarkan api semula, kacau hingga sebati dengan kadar segera. Kacau tak perlu lama untuk kekalkan kesegaran taugeh. Angkat dan hidangkan.