Bahan-bahannya ialah:
(**)90 g gula aising
(**)150 g mentega/marjerin
(**)1 biji kuning telur
(**)1 camt vanila
(**)170 g tepung gandum } diayak
(**)100 g tepung jagung }
(**)1/2 camt serbuk penaik}
(**)jem secukupnya
Cara-caranya ialah
(**)1. Pukul gula, mentega dan kuning telur hingga sebati. Masukkan vanila, kacau rata. Bubuh bahan ayak. Uli perlahan menjadi doh.
(**)2. Kemudian ambil sedikit doh dan tekan ke dalam acuan buah kana yang sudah ditaburi sedikit tepung.
(**)3. Ketukkanacuan dan atur biskut atas loyang pembakar yang disapu marjerin.
(**)4. Bakar pada 185 C selama 20-25 min atau hingga masak.
(**)5. Biarkan suam dahulu sebelum disapu jem diatas permukaan biskut tadi.Kemudian tangkupkan biskut yang telah disapu jem diatas sekeping lagi biskut.