BAHAN-BAHANNYA IALAH:
(**)1/ ekor ayam | dipotong kecil
(**)1 biji tomato | dikisar
(**)3 tangkai cili merah | dikisar
(**)1 tangkai daun pudina | dikisar
(**)3 pokok ketumbar | dikisar
(**)4 ulas bawang merah | dihiris
(**)4 ulas bawang putih | dihiris
(**)3cm halia | dihiris halus
(**)1batang serai | dititik
(**)3 sudu besar rempah kari
(**)Rempah penumis (kulit kayu manis, bunga lawang dan buah pelage)
(**)250gm yogurt
(**)200ml susu segar
(**)Garam, gula dan perasa secukupnya
(**)Minyak untuk menumis
CARA MEMASAKNYA IALAH:
(**)1. Bersihkan ayam. Ketepikan.
(**)2. Panaskan minyak, tumiskan rempah penumis, bersama serai dan bahan hiris hingga naik bau.
(**)3. Masukkan bahan kisar bersama rempah kari, kacau rata sehingga pecah minyak.
(**)4. Masukkan pula ayam dan biarkan seketika.
(**)5. Tuangkan susu cair bersama yogurt dalam masakan, kacau rata.
(**)6. Kecilkan api, biarkan mereneh hingga pecah minyak, angkat dan hidangkan.