Contact Us

Name

Email *

Message *

Resepi Sup Cendawan dengan Kaki Ayam

Resepi Sup Cendawan dengan Kaki Ayam


Resepi Sup Cendawan dengan Kaki Ayam

Bahan-bahan:
  • 12 cendawan hitam
  • 2 sudu teh garam
  • 1 sudu makan cuka
  • 6 cawan air rebusan ayam
  • 24 kaki ayam
  • 2 batang daun bawang
  • 2 sudu makan kepingan halia

Cara penyediaan:
  • 1. Rendam cendawan dalam air panas. Toskan dan buang batangnya.
  • 2. Bersihkan kaki ayam dan rebus. 
  • 3. Masukkan air rebusan ayam, cuka, garam, daun bawang dan halia. Kacau rata dan tutup api. 
  • 4. Masukkan ke dalam pengukus dan kukus selama 30 minit.
  • 5. Masukkan cendawan dan kukus lagi selama 20 minit.
  • 6. Sedia untuk dihidangkan panas-panas dengan nasi.

Selamat mencuba & Dipersilakan share.




Back To Top