Contact Us

Name

Email *

Message *

Resepi Roti Truffle

Resepi Roti Truffle

truffle-roti

Resepi Roti Truffle

BAHAN A:

½ buku roti
120gm gula
300ml susu ideal
300ml santan
200gm kismis
100gm mentega
1 biji telur
½ sudu teh garam
2 sudu teh esen vanila

BAHAN KUAH:

1 tin susu ideal
250ml air
1 biji telur
200gm gula
2 sudu makan tepung
jagung | dibancuh dengan
sedikit air
Secubit garam

CARA MEMASAK:

1. Potong roti kecil dan campurkan dengan kesemua bahan A dan gaulkan hingga sebati.

2. Tuangkan ke dalam bekas dan bakar hingga masak. Ketepikan.

3. Untuk kuahnya, pukul telur dan gula hingga sebati.

4. Kemudian masukkan susu bersama secawan air dan kacau hingga sebati dengan api sederhana.

5. Apabila mendidih, masukkan tepung jagung, esen vanila dan juga secubit garam.

6. Kacau sebati dan biarkan mendidih.

7. Hidangkan roti yang telah siap dibakar dan tuangkan kuah ke atasnya sebelum dihidangkan.




Back To Top